Werkwijze

interventiesIn mijn visie als therapeut ga ik ervan uit dat alles in je aanwezig is. Jij bent uniek en in staat om je wensen te realiseren, je kwaliteiten te benutten en je problemen op te lossen. Maar je kunt verwijderd raken van jezelf en vastlopen. Dan raak je ‘verdeeld’ en dan lukt helen tijdelijk niet meer. Als je obstakels tackelt en door weerstanden gaat, vind je altijd weer verborgen reserves van moed en veerkracht waarvan je niet meer wist dat je ze had. Je kunt er alleen vaak zelf even niet meer bij. Wat helpt is om met iemand te praten zodat je anders tegen je situatie aan gaat kijken. Zodat je weer ontdekt wie je echt bent, waar je jezelf mee in de weg zit en daadwerkelijk kunt veranderen wat je anders wilt. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je?

Je kunt me een mailtje sturen maar je kunt me ook altijd even bellen om kennis te maken. Als het goed voor je voelt kunnen we een afspraak maken. Voor een gesprek kun je rekenen op een uur. In een eerste gesprek kun je vertellen waar je tegen aanloopt en waar je hulp bij wil. Dan kan ik beoordelen of jouw hulpvraag aansluit bij mijn expertise en jij kunt na dit gesprek beslissen of je verder wil bij mij met de therapie. Je bent tot niets verplicht. Het aantal sessies daarna is individueel en gaat in altijd in overleg.

Spreek je liever online af? Geen probleem. Ik stuur je dan per mail een uitnodiging voor onze afspraak op Zoom. Daar kun je dan op inloggen. Zorg er eerst voor dat je Zoom geïnstalleerd hebt op je laptop, computer of mobiel.

Op basis van een integratieve diagnose stel ik dan een behandelplan op maat op waarbij ik gebruik maak van verschillende interventies. Hierbij kun je denken aan gesprekken, psycho-educatie, (ontspannings) oefeningen, imaginaties en soms ook huiswerk.

Ik werk vanuit meerdere behandelmodellen. We kijken naar wat bij jou past zodat je er daadwerkelijk baat bij hebt op zowel fysiek, gedragsmatig, sociaal, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau.

Mocht je nog vragen hebben over de interventies of behandelplannen, laat maar weten. Mail probeer ik binnen 24 uur te beantwoorden. Als je belt en ik ben in gesprek, laat dan een berichtje achter dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug. Wellicht kun je ook al antwoord op je vragen vinden op mijn website.